Pengkikut blog

IKLAN lagi....

MUAY THAI

Adeh sakitnya!asal aku tunjuk gambar 18SG kat sini....
Sebenarnya entry nie aku nak promote salah satu acara dalam event kat KOLEJ aku KARNIVAL BELIEVE....
SAPA MINAT MUAY THAI?ada yang minat kan...so jemput lah ke KEJOHANAN MUAY THAI TERBUKA PERAK...pada 23 APRIL (SABTU nie) pada pukul 8.30 malam kat KOLEJ PROFESSIONAL MARA SERI ISKANDAR...ramai jaguh dari seluruh negeri PERAK turun menyertai kejohanan ini...so aku nak ajak semua turun ah menyaksikan pertandingan tersebut...
MAI JANGAN TAK MAI NAAAAAAAA......
mai lah ok...support event nie k...

AKU SAYANG KO CUMA KO TAK NAMPAK

Termenung NINA seorang diri di tepi tasik...."Asal jadi camni hah?aku sayang dia gila2...dia buat aku macam nie"keluh Nina sambil mengenangkan nasib diri yang malang..
Nina bekerja sebagai operator KILANG SHARP kat MANJUNG...umur 22 tahun...masih belum berpunya (single)...dulu dia pernah bertunang dengan ARMAN yang kerja 1 tempat dengan dia...Kira2 CINTA KILANG ah nie...tapi pertunangan mereka putus di tengah jalan sebab Arman kena tangkap dengan MINAH INDON nama SUSANTI...terus menikah time tu gak...Arman membawa diri dan Susanti ke PENANG...tinggal lah NINA seorang diri..Sejak tu hati dia tak terbukak lagi nak bercinta...(frust ah nie)..ada juga yang cuba mengorat nina tapi Nina tak pandang...sehinggalah muncul insan bernama NABIL....

 Nabil (bukan raja lawak tu) bekerja sebagai despatch kat tempat kerja NINA...depa bertemu dekat kantin Kilang...masa tu NABIL berlari umpama lipas kudung terlanggar NINA yang tengah bawa makanan...Habis tumpah makanan ke lantai...mau tak mengamuk si NINA tapi takdir menentukan NINA terpaut dengan sikap lemah lembut NABIL..Nabil mula menghulur tangan salam perkenalan dan disambut Nina...sejak itu Nina dan Nabil mula rapat...
Setiap hari mereka mesti bersama...makan bersama.....kalau Nina habis kerja pasti Nabil akan menunggu 
di pintu pagar dan menemani Nina hingga bas kilang tiba....mula Nina anggap Nabil hanya kawan...sehingga lama kelamaan timbul rasa sayang di hati Nina...Nina malu nak cakap yang dia sayang Nabil sebab dia mahu Nabil mula cakap sayang kat dia...
Selepas hampir 6 bulan berkawan...selama itu Nina menunggu perkataan I LOVE YOU dari mulut Nabil...bukan kata nak cakap bagi hint pun tak....Suatu hari Nina tak boleh menahan sabar dan terus berkata "NABIL,I LOVE YOU"...Nabil menerima lamaran Nina dengan muka selamba...sejak itu mereka terus "couple"
Pada suatu malam,ketika Nina sedang bekerja...rakan nya memberitahu yang mereka baru menangkap 1 pasangan sedang melakukan hubungan seks dalam tandas kilang tersebut...yang menangkap mereka ialah "SUPERVISOR" kilang yang baru masuk masuk kedalam tandas....Nina dan rakan nya terus berlari ke tandas untuk melihat siapa yang ditangkap tu....Nina terkejut mendapati bahawa Nabil dibawa ke balai....Nina mencengkam Nabil yang digari
"Tak sangka u tipu i"marah Nina
"aku mana tipu ko,ko yang nak kat aku kan.bukan aku nak kat ko,selama ni aku nak kawan je dengan ko bukan ada maksud lain pun,ko yang menggedik lebih dengan aku"balas Nabil.
"Wei aku sayang ko ah,cuma ko je tak nampak"Bentak Nina sambil mencengkam baju Nabil.
"Ada aku kisah ka,aku nak kawan dengan ko,bukan nak pun dengan kau,aku dah dia cukup lah,dah aku suka dia,ko blah ah"Balas Nabil sambil menjuihkan mulut ke arah hadapan..
Nina berpaling dan terkejut melihat pasangan yang ditangkap ialah....

IQBAL!!!selama nie Nabil dengan Iqbal ada hubungan...adakah Nabil GAY?Nina pengsan sambil Nabil dan Iqbal dibawa ke kereta polis...
Nina duduk di tepi tasik...dia tak sangka Nabil yang disayangi nya rupanya HOMOSEKSUAL...hancur hati nya mengenangkan kisah itu...kemudian dia terfikir,patut Iqbal selalu menjeling ke arah mereka kalau Nina bersembang dengan Nabil rupa2 nya mereka ada hubungan...Sejak itu Nabil dan Iqbal dibuang kerja dan terus menghilangkan diri....Nina kembali berkeseorangan ...tiada lagi nama lelaki di hati nya bagi nya semua lelaki sama....ketika dia termenung itu,muncul sebuah VIVA hitam ke tasik tersebut...Seorang gadis berpakaian lelaki keluar dan memanggil Nina...
"Nina,apa you buat kat sini?i call tak angkat"kata tomboy bernama Min kepada Nina.
"Sorry Min,i mengenang kisah lalu,"rayu Nina sambil memeluk Min.
"Alah usah dikenang Nabil tu,I kan ada"Pujuk Min
"This make i love you so much..."Nina dan Min masuk ke dalam kereta.Sekarang Nina bahagia dengan Min...so apa korang fikir?
comment aku:terimalah karya terbaru aku nie.tak de komen aku nak cakap...korang baca dan pikir sendiri ah....


GAYA TIDUR YANG PELIK

WARGH NGANTUKNYA...aduh mood nak tidur ak dah bermula...ingat cuti leh rileks2 rupa rupanya banyak keja...so aku mencari mood untuk tidur...sebelum tidur aku sertakan gaya2 tidur yang pelik...ok u are enjoy it....
tidur depan laptop
kesian brader nie letih melakukan assignment dan kerja kerja office yang esok patut siap sampai tertidur depan LAPTOP...maybe dia nie kuat on9 facebook (macam aku) so tertidur depan laptop ah ahahahhaha...
tanda baby nie tak lama lagi jadi kurang ajar dengan mak ayah dia kecik dah tunjuk perangai tendang mak dia....haah berjaga-jaga...
tidur untuk kepuasan nafsu...maybe dia nak mimpi tido sebelah model macam MARIA OZAWA (MODEL KA)and esok pagi mesti basah...BASAH DI MANA itu kita tak tahu ahahahaha....
awek nie kesian lak aku tengok nya...maybe letih tunggu "pakwe" dia yang tak kunjung tiba...sampai tertidur kat sini....
`
opss...kucing nie nakal nooo...lena lak tu dialas "bantal" yang empuk...kucing pun tidur dalam iman nampaknya...suka lah tu
tidur macam mati..adakah kucing nie selalu melihat tuan nya tidur begini dia pun tiru...
nie selalu jadi kat aku tidor mcam nie selalu berlaku kalau letih sangat...nampak je sofa teruih tido...lagak macam nie ah...so tak leh komen lelebih...
lastly,tidur mcam ne aku tk pernah jumpa nak kata stim pun boleh gak tapi stim dengan apa takkan stim dengan mamat tu kot...hmmm no comment...
ok bloggers semua aku nak tidur dah...EH SEBELUM TIDUR BACA DOA TIDUR DULU....

Gempar!! Blog Akan Dipadam Selepas 25 Jun 2011


peh...terkuzat aku bila baca entry nie dari seorang sahabat blogger...so peringatan baca nie dan  ambik tindakan sebelum 25 JUN atau blog angpa tinggal nama ja....

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Fakta tentang Blogspot : Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google. Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh; email yahoo.com. Namun, kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot. 

Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube.

HAH!! Terkejot korang dengar berita tentang ni. Mesti terpingga2 nak percaya ke tak. Aku pon berkongsi dari seorang rakan blogger jugak. Macam percaya macam tak percaya. Tapi macam ade betolnye jugak. Jadi untuk langkah berjaga2 aku pon dah tukar ke google email iaitu Gmail.. Aku tau mesti ramai yang tak tahu macam mane nak tukar kan.. Senang jerrr..

CARA NAK TUKAR ?

Pergi ke gmail.com dan tekan create new account.



Isi semua yang diatas dan tekan I accepted dekat bawah sekali. 


Pergi ke Dashbord dan tekan dekat My Account seperti dalam gambar diatas.


Lepastu nampak tak email address tu. Tekan edit yang seperti dalam gambar diatas.


Ikut semua yang kat atas ni. Remove email lame kalau nak. Dan letak Gmail korang dekat kotak kosong tu. Lepas dah selesai semua korang boleh SAVE.


Pergi dekat yang aku bulatkan tu. Tekan setting.


Korang edit balik bahagian email address korang dengan letak gmailkorang yang baru buat tadi. Lepastu SAVE.

OK!! Selesai semua kerja. Lepas ni tak payah risau lagi ok. Sila sebarkan entry ini dan juga tutorial ni. Jangan lupe link kan blog ni sekali yeeee. Harap blogger lain dapat tukar dengan cepat sebelum tarikh 25 Jun. 


-TAMAT-

p/s: AMARAN !! Buat persediaan awal sebelum terlambat. Sumber dari Blogger Buzz dan rakan blogger

COMMENT...SELAMAT AKU PAKAI GMAIL...so pada sesapa yang buat blog guna akaun selain GMAIL...tukarlah dengan segera..


SELAMAT HARI ISNIN.....

"I HATE MONDAY"
Itulah kata2 yang menggambarkan bertapa bencinya orang dengan HARI ISNIN...yelah mana tak benci hari ISNIN ialah hari pertama kerja...yelah dah rehat dua hari (SABTU DAN AHAD) mesti orang yang bekerja atau bersekolah benci bila sampai hari ISNIN sebab nak masuk kerja atau bersekolah balik..yelah hari ISNIN kena masuk balik kerja menghadapi tugas yang bertimbun...kalau pelajar kena gi kelas balik...SILAP2 ada perhimpunan lagi kalau kat sekolah sebab tu orang benci ISNIN...itu orang lain...
tapi AKU SUKA ISNIN...pelik kan...sebab HARI ISNIN ialah hari aku bercuti...yelah aku kan kerja SHELL...susah dapat cuti,aku ditetapkan CUTI HARI ISNIN...so aku suka ISNIN sebab aku leh rehat kat RUMAH SEWA aku dengan kengkawan aku....(yelah family jauh kan) selepas 6 hari bangun 1.30 terus gi keja...hahahaha aku suka HARI ISNIN...
KEPADA SEMUA SELAMAT HARI ISNIN....mulakan kerja anda semula selepas berehat 2 hari...padahal aku rehat 1 hari ja....aku nak tidur dah...BYE SALAM....

PHOTOGRAPHER


Nie gambar member aku ATYN JUNAIDY.....cantik tak...
hahahaha sorry ATYN pinjam gambaq hang sat....
aku bukan nak cerita pasal gambar nie tapi aku nak cerita pasal benda apa dia pegang tu....
OPSS bukan ROKOK tapi KAMERA....
Dari zaman sekolah lagi aku memang minat ambik gambar...dulu cita-cita aku nak jadi jurugambar @ photographer....sebab aku suka ambik gambar....tapi nak wat camna nak beli camera tak mampu pakai handphone kamera pun tak mampu last-last cita2 tu terkubur ja...

aku kalau jalan mana2 mesti nak ambik gambar...tapi aku ambik gambaq orang ah...aku tak suka jadi model (aku bukan photogenik)...tapi aku suka menangkap gambar orang....hahaha suka ambik gambar tempat yang aku pi dengan meminjam handset or kamera member aku...hahahah style kan...rasa macam tak puas kalau pi satu tempat kalau tak amik gambar...macam ada kekurangan ja..hah itu habit aku dari dulu lagi....
tunggu aku beli camera CANON DSLR macam nie mau tau ah aku jadi PHOTOGRAPHER TAK BERTAULIAH ah...tapi tengok harga mau tau ah berapa RM 1999...mana nak korek duit bai....hahaha takpalah wei simpan ja lah...nanti aku dah kerja tetap aku beli ah....insyallah...tapi kualiti dia memang terbaik...
tak dapat beli dapat buat poster pun jadi ah kan...hahahah insyallah...1 day...
Gambar di atas adalah contoh POSTER yang aku buat masa SEM LEPAS untuk subjek MULTIMEDIA...tak cantik kan...tapi insyallah aku akan angkat satu kamera gak untuk menikmati keindahan ALAM dunia nie...


COUPLE : SMS SERAM INI DARIPADA 'AGEN SYAITAN'...


Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

**********************************************************************
1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…
2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…
3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..
4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..
5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?
6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..
7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..
8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!
9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..
10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..
11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..
12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..
13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..
14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..
15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…
16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..
17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...
18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .
19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?
SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...
20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..
21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..
22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!
23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..
24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..
25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!!!
26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...
27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..
ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...
AWAS!!!!!!!!!!!! UNTUK KAUM HAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Comment aku:jangan mudah makan cakap2 lelaki macam nie...memang ada yang berniat ikhlas nak berkawan @ couple dengan perempuan tapi lelaki PEROSAK nie yang merosakkan imej seorang lelaki...diorang dah puas dah dapat tinggal...apa punya JANTAN macam nie...sorry beb aku memang anti lelaki (tak layak panggil lelaki,panggil JANTAN pown tak layak kot) macam nie...gunakan perempuan untuk kesedapan nafsu ja...yelah sebelum dapat memang  baik umpama PIJAK SEMUT TAK MATI...dah dapat apa dia hendak blah macam 2 ja...PADA AWEK2 di luar sana...hati2 k...



WARKAH SEBELUM TIDUR

APA  korang rasa tentang GAMBAR NIE???
bagi aku mamat nie nak mimpi indah dengan perempuan nie...mimpi apa itu yang kita tak tahu (pinjam ayat KHIR RAHMAN dalam cerita LOS AND FOUN)
Esok aku kembali berkerja di stesen minyak selepas sehari bercuti....so memang kena tidur yang cukup untuk menghadapi kerja esok....al maklumlah KERJA jadi pam attendant so banyak cabaran nya...hadapi karenah pelanggan,tapi semua kena dihadapi dengan sabar...."alah 8 jam je pun bukan 12 jam poyo ah lu nie."hahahaha itu orang selalu cakap...tapi kesabaran dia beb....banyak menguji ah....yang ok2 ok sangat yang sial sial sangat...hmm entah ah...
gambar nie lak BUKAN AWEK AKU.tapi aku suka sangat tengok muka dia...cantik boleh kata cantik gak lah tapi SWEET sangat...sejuk mata aku memandang....aku nak tanya ah sebelum tido nie....sapa kenal perempuan nie??Sebab sebelum nie ramai orang guna gambar nie jadi FAKE PICTURE diorang so aku tak tahu yang mana ASLI yang mana CETAK ROMPAK?Kalau sapa kenal perempuan dalam gambar nie bagitau dia aku nak mintak izin gambar dia jadi WALLPAPER laptop aku....sebab muka dia sweet sangat....
ok lah semua aku nak tidur dah...nak menikmati mimpi2 yang hanya sekadar mimpi....tak mungkin MIMPI JADI REALITI betul tak...agak ah aku nak mimpi jadi DARTH VADER pulak kan...ok ah sebelum tidur basuh kaki dulu...kalau rasa nak kencing gi kencing dulu...japgi kena KENCING DALAM SELUAR pula...hahaha tak nak aku sidai tilam aku kat luar....MALU oooo...
ok GOOD NITE ALL 

DOA SEBELUM TIDUR.....
بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ
bismikallahumma ahya wa amutu
Artinya :Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati



KARNIVAL BELIEVE....


Sebenarnya aku tolong promote untuk blogger semua....KARNIVAL BELIEVE yang akan dianjurkan oleh pelajar BUSSINESS MARKETING HND4 pada 23-24 APRIL nie di KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR.Acara akan bermula pada 8.00 PAGI (kalau korang dah bangun ah) sampai pukul 11.00 MALAM...Macam acara yang dianjurkan seperti 
  • GERAI JUALAN (Macam macam ADA)
  • MY TV3 (kot-kot lah ada artis datang ka)
  •  CABUTAN BERTUAH
  •  SUKAN 3 PENJURU 
  • AUTOSHOW
  • PERTUNJUKAN DRIFT 
  • SEMINAR 
  • SUKANEKA 
  • PERTUNJUKAN ULAR (Boleh pegang-pegang ULAR)
  •  PERTANDINGAN MUAY THAI MEREBUT KEJUARAAN TALI PINGGANG PERAK (Macam ONGBAK TU)
  •  KONSERT dari 2 artis kumpulan terkenal JINBARA (alah yang femes dengan lagu FARHANA tu)dengan AXLS (yang femes dengan lagu ANDAI DAPAT KU UNDUR MASA) 


So apa lagi marilah meriahkan dan meramaikan KARNIVAL nie....aku harap karnival nie berjaya ah...sebab dengn penat lelah bebudak nie wat...aku yakin dan percaya KARNIVAL nie akan berjaya....anyway tahniah pada semua yang bertungkus lumus untuk KARNIVAL ini...moga korang berjaya...nie projek last sem korang....so buat yang terbaik k....CHAIYOK2


MAHARAJA LAWAK....

Aku pown x paham kenapa aku leh jadi minat tengok MAHARAJA LAWAK....tapi agak menghiburkan gak ah...sebab aku tgk part yang aku minat ja (melalui YOUTUBE)...YELAH nak pasang ASTRO kat rumah sewa aku mau berbayar lak...malas aku...tengok free sudah....
dalam MAHARAJA LAWAK kali ini...pilihan aku ialah NABIL,JOZAN,JAMBU dan USOP WILCHA...eh dia nie peserta ka...hahahaha bukan lah dia nie hanya jemputan ja...tapi memang besh ah USOP WILCHA @ SHY8 nie....mesti ramai x tau kan nama betul dia...IT DOESNT MATTER (macam THE ROCK pulak) dia memang terbaik..zku suka persembahan dia nie...dan juga peserta yang aku pilih kt atas tu....
Satu je PROBLEM aku nie...kenapa mamat nie leh join MAHARAJA LAWAK....this will make me in confused...(ada sikit ENGLISH EDUCATION guna ah)...nak kata lawok idok lah teman rase lawoknya...sebab apa aku kata dia tak lawak....sebab memang dia tak lawak...kalau dia nak guna bahasa negeri dia (KELANTAN) takpelah...tapi bagilah orang paham.....dan ada unsur2 kelakar nie dak dah lah tak paham tak kelakar lak tu....hmmmm...takpelah bagi dia dengan set2 dia je paham....SYOK sendiri kan...
tapi overall memang besh ah MAHARAJA LAWAK kali nie terhibur gak....pada XN3 WAI dan R2 yang tersingkir takpelah maybe bukan rezeki korang....pada pihak ASTRO,aku minta maaf sebab tak tengok kat ASTRO WARNA tapi tengok kat YOUTUBE.....
OPSS sebelum aku terlupa...SELAMAT MENGUNDI PADA WARGA SARAWAK....wat pilihan yang tepat...jangan menyesal di kemudian hari sudahlah....aku tak sabar tunggu result nie bagi aku,sapa menang di SARAWAK akan menunjukkan effect pada PRU 13 nanti....MAKE A GOOD CHOICE SARAWAKIAN....SARAWAK 4 CHANGE....

re:Peraduan aku benci maxs broadband

RE: Peraduan Aku Benci Maxis Berukband di www.kamigila.com




aku benci maxis berukband sebab memang lambat tahap gaban....gaban pun tak lambat macam tu...bayar mahal2...lastly nak download pun lembab...boleh makan jam ah kalau nak download satu lagu yang 4mb ja....dah lah tu...tak bayar potong....teruih bukan bagi tempoh...dah kena cukup lah sekali...dah serik dah....memang lagi puas hati pakai STREAMYX dari pakai MAXIS BERUKBAND....MAXIS BERUKBAND...FU** U....maxis berukband pun dah lama deactivate...bagus...aku tak mau pakai benda tu lgi....