Pengkikut blog

IKLAN lagi....

WARKAH SEBELUM TIDUR

APA  korang rasa tentang GAMBAR NIE???
bagi aku mamat nie nak mimpi indah dengan perempuan nie...mimpi apa itu yang kita tak tahu (pinjam ayat KHIR RAHMAN dalam cerita LOS AND FOUN)
Esok aku kembali berkerja di stesen minyak selepas sehari bercuti....so memang kena tidur yang cukup untuk menghadapi kerja esok....al maklumlah KERJA jadi pam attendant so banyak cabaran nya...hadapi karenah pelanggan,tapi semua kena dihadapi dengan sabar...."alah 8 jam je pun bukan 12 jam poyo ah lu nie."hahahaha itu orang selalu cakap...tapi kesabaran dia beb....banyak menguji ah....yang ok2 ok sangat yang sial sial sangat...hmm entah ah...
gambar nie lak BUKAN AWEK AKU.tapi aku suka sangat tengok muka dia...cantik boleh kata cantik gak lah tapi SWEET sangat...sejuk mata aku memandang....aku nak tanya ah sebelum tido nie....sapa kenal perempuan nie??Sebab sebelum nie ramai orang guna gambar nie jadi FAKE PICTURE diorang so aku tak tahu yang mana ASLI yang mana CETAK ROMPAK?Kalau sapa kenal perempuan dalam gambar nie bagitau dia aku nak mintak izin gambar dia jadi WALLPAPER laptop aku....sebab muka dia sweet sangat....
ok lah semua aku nak tidur dah...nak menikmati mimpi2 yang hanya sekadar mimpi....tak mungkin MIMPI JADI REALITI betul tak...agak ah aku nak mimpi jadi DARTH VADER pulak kan...ok ah sebelum tidur basuh kaki dulu...kalau rasa nak kencing gi kencing dulu...japgi kena KENCING DALAM SELUAR pula...hahaha tak nak aku sidai tilam aku kat luar....MALU oooo...
ok GOOD NITE ALL 

DOA SEBELUM TIDUR.....
بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ
bismikallahumma ahya wa amutu
Artinya :Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati



KARNIVAL BELIEVE....


Sebenarnya aku tolong promote untuk blogger semua....KARNIVAL BELIEVE yang akan dianjurkan oleh pelajar BUSSINESS MARKETING HND4 pada 23-24 APRIL nie di KOLEJ PROFESIONAL MARA SERI ISKANDAR.Acara akan bermula pada 8.00 PAGI (kalau korang dah bangun ah) sampai pukul 11.00 MALAM...Macam acara yang dianjurkan seperti 
  • GERAI JUALAN (Macam macam ADA)
  • MY TV3 (kot-kot lah ada artis datang ka)
  •  CABUTAN BERTUAH
  •  SUKAN 3 PENJURU 
  • AUTOSHOW
  • PERTUNJUKAN DRIFT 
  • SEMINAR 
  • SUKANEKA 
  • PERTUNJUKAN ULAR (Boleh pegang-pegang ULAR)
  •  PERTANDINGAN MUAY THAI MEREBUT KEJUARAAN TALI PINGGANG PERAK (Macam ONGBAK TU)
  •  KONSERT dari 2 artis kumpulan terkenal JINBARA (alah yang femes dengan lagu FARHANA tu)dengan AXLS (yang femes dengan lagu ANDAI DAPAT KU UNDUR MASA) 


So apa lagi marilah meriahkan dan meramaikan KARNIVAL nie....aku harap karnival nie berjaya ah...sebab dengn penat lelah bebudak nie wat...aku yakin dan percaya KARNIVAL nie akan berjaya....anyway tahniah pada semua yang bertungkus lumus untuk KARNIVAL ini...moga korang berjaya...nie projek last sem korang....so buat yang terbaik k....CHAIYOK2


MAHARAJA LAWAK....

Aku pown x paham kenapa aku leh jadi minat tengok MAHARAJA LAWAK....tapi agak menghiburkan gak ah...sebab aku tgk part yang aku minat ja (melalui YOUTUBE)...YELAH nak pasang ASTRO kat rumah sewa aku mau berbayar lak...malas aku...tengok free sudah....
dalam MAHARAJA LAWAK kali ini...pilihan aku ialah NABIL,JOZAN,JAMBU dan USOP WILCHA...eh dia nie peserta ka...hahahaha bukan lah dia nie hanya jemputan ja...tapi memang besh ah USOP WILCHA @ SHY8 nie....mesti ramai x tau kan nama betul dia...IT DOESNT MATTER (macam THE ROCK pulak) dia memang terbaik..zku suka persembahan dia nie...dan juga peserta yang aku pilih kt atas tu....
Satu je PROBLEM aku nie...kenapa mamat nie leh join MAHARAJA LAWAK....this will make me in confused...(ada sikit ENGLISH EDUCATION guna ah)...nak kata lawok idok lah teman rase lawoknya...sebab apa aku kata dia tak lawak....sebab memang dia tak lawak...kalau dia nak guna bahasa negeri dia (KELANTAN) takpelah...tapi bagilah orang paham.....dan ada unsur2 kelakar nie dak dah lah tak paham tak kelakar lak tu....hmmmm...takpelah bagi dia dengan set2 dia je paham....SYOK sendiri kan...
tapi overall memang besh ah MAHARAJA LAWAK kali nie terhibur gak....pada XN3 WAI dan R2 yang tersingkir takpelah maybe bukan rezeki korang....pada pihak ASTRO,aku minta maaf sebab tak tengok kat ASTRO WARNA tapi tengok kat YOUTUBE.....
OPSS sebelum aku terlupa...SELAMAT MENGUNDI PADA WARGA SARAWAK....wat pilihan yang tepat...jangan menyesal di kemudian hari sudahlah....aku tak sabar tunggu result nie bagi aku,sapa menang di SARAWAK akan menunjukkan effect pada PRU 13 nanti....MAKE A GOOD CHOICE SARAWAKIAN....SARAWAK 4 CHANGE....