Pengkikut blog

IKLAN lagi....

TAHNIAH HARIMAU MUDA..............!!!




ASSALAMUALAIKUM......
NAMPAKNYA SEJARAH 2 TAHUN LALU BERULANG KEMBALI..NYARIS TAK HILANG SUARA DMH MELIHAT HARIMAU MUDA KITA MERATAH SANG GARUDA....WALAUPUN HANYA 1-0....SEKURANG-KURANG NYA SKUAD MALAYSIA TAK BERJUMPA VIETNAM....DAN AKAN BERTEMU DI PERLAWANAN AKHIR (INSYALLAH)



TAHNIAH KHAIRUL FAHMI CHE MAT DAN KAWAN2  YANG BERJAYA MELAYAKKAN MALAYSIA KE SEPARUH AKHIR BERTEMU MYANMAR...
KEEP IT UP GUYS I KNOW YOU CAN DO IT!!!





SELAMAT TINGGAL KPMSI

assalamualaikum....apa habaq semua...lama gila DMH tak update blog..bukan ada sebab apa pun saja ja tak de idea nak update blog.....tapi ari nie DMH nak cerita sikit pasal  kolej kesayangan DMH...
KOLEJ PROFESSIONAL MARA SERI ISKANDAR...Kolej yang bakal DMH tinggalkan tak lama lagi...untuk bacaan semua... Gambar diatas tiada kena mengena dengan tajuk entry...saja ja sebab DMH dah jadi ketagih main game ni....


"KOLEJ APA NIE?"tu perasaan pertama DMH masa tengok Nama kolej nie masa PROGRAM KARNIVAL dekat SUNGAI PETANI....so dengan rasa ingin mencuba DMH mendaftar masuk KOLEJ ni...Sangka DMH KOLEJ nie sama macam kolej DMH sebelum nie (COSMOPOINT) tapi sebenarnya berbeza....

Melangkah masuk dalam KOLEJ nie membuat perasaan DMH terfikir "BETUL KE JALAN NI?"DMH bukan lagi student COSMOPOINT but student KOLEJ yang DMH pun tak pernah dengar selama ini..tapi sebenarnya KOLEJ ini yang banyak mengubah hidup DMH....
Ini bilik DMH masa FOUNDATION 1 (SEM 1)...start dari bilik ni DMH mula belajar di KOLEJ ini sampai sekarang...DMH hanya 3 semester duduk di asrama bermula dari bilik ini ke bilik 1-5 dan kembali ke bilik ini....(Selebihnya DMH jadi OUTSIDERS)


Tangga ini memang nampak macam tangga biasa tapi bagi DMH dan student HOSTEL KOLEJ nie, tangga ini digunakan untuk pergi kelas dari HOSTEL KOLEJ nie.....tak semestinya pergi kelas, nak pergi cafe,Pergi DATING dan lelain urusan pun guna jugak tangga ini


Nie CAFE KOLEJ yang selalu bebudak student makan di sini....selalunya student hostel ah....tapi kekadang student OUTSIDERS termasuk DMH makan kat sini gak....sebab apa DMH suka makan kat sini?
MURAH dan tak yah nak menyinggah mana2 dah...tapi "THE MAIN REASON" dia sebab MURAH ja...bagi DMH ah...
nie lah PONDOK PAK GUARD yang harus direntasi oleh semua yang keluar masuk KOLEJ....PAK GUARD pun sempoi2 belaka...(walaupun kekadang ada yang agak POYO dalam menjalankan tugas) 

Nie padang Kolej ni....walaupun nampak biasa ja tapi kat sini ah student KOLEJ nie main bola ka ragbi ka semua sukan yang boleh dimain dalam padang ni...
nie tempat parking KOLEJ nie...walaupun DMH tak suka tempat parking nie sebab tak berturap tapi nak buat macam mana kan pihak pengurusan kolej nie tak mau dengar suara student....sabar je lah...

SYAHDUNYA hati DMH untuk meninggalkan KOLEJ ini....banyak kenangan pahit dan manis yang DMH lalui sepanjang 5 TAHUN DMH berada di sini....walaupun ada benda yang kita tak suka...tapi KOLEJ ini tempat kita menuntut ilmu....segala onak dan duri selama 5 tahun ini takkan DMH lupakan sehingga akhir hayat....
ANYWAY THANX DMH ucapkan kepada lecturer2 yang tak jemu2 menunjuk ajar kepada STUDENT2 (Walaupun tak semua yang macam tu)...insyallah ilmu yang diajar boleh dijadikan pedoman di masa depan....

KEPADA ADIK2 STUDENT KOLEJ NIE,jagalah nama KOLEJ nie bebaik...jangan buat banyak masalah...semoga korang pun berjaya grad dengan cemerlang macam SENIOR2 mu yang lain...

KEPADA KAWAN2 KU yang baru grad atau yang dah lama,PILIH JALAN YANG BETUL...demi masa depan korang yang lebih sempurna....


SELAMAT TINGGAL KPMSI!!!

BENARKAH AKU JATUH CINTA??




Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas
apabila sudah jatuh cinta dgn relanya.Bahkan lelaki yg mabuk cinta
sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:


1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu
lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting
dengannya .
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya .
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang
perempuan .

COMMENT DMH: OH SHIT!ADAKAH DMH sedang JATUH CINTA?