Pengkikut blog

IKLAN lagi....

SEMALAM......

SIAPAKAH ORANG INI????
Kalau korang tak kenal dia ini lah KAMARUL RAMIZU IDRIS...calon BEBAS di tiga Pilihan Raya Kecil iaitu PARLIMEN PERMATANG PAUH,PARLIMEN BUKIT GANTANG dan DUN PENANTI...Menggunakan lambang payung...kenapa aku wat entry pasal dia nie???begini cerita nya...

Semalam aku tergerak hati nak melepak kat SS SATAY HOUSE...niat hati nak balik rumah dah dan nak bungkus air ja kat sana...tengok ramai orang kat kedai tu...niat nak patah balik ja..tetiba PAKCIK ZUBIR (owner kedai tu) tarik aku dan bawa aku berjumpa dengan seseorang...peh sekali diamat macam kenai aku hulur tangan...rupanya tangan aku disapa oleh KAMARUL RAMIZU...peh memang terkejut ah...
memang banyak pemimpin POLITIK yang aku jumpa macam SHAMSUL ISKANDAR,even DATO SERI ANWAR sendiri tapi yang nie lah aku dapat bersalam dan berbual lama dengan dia...Dia sekarang PENGERUSI PPP PERAK...masa tu baru aku tau dia tinggal kat BANDAR UNIVERSITI ja....

aku sebenarnya agak respek juga dia sebab dia 1-1 nya calon bebas yang bertanding di tiga kawasan yang bukan tempat tinggal dia....PERMATANG PAUH ( menentang DATO SERI ANWAR) BUKIT GANTANG ( menentang DATO SERI NIZAR) dan PENANTI....memang orang tak kenal dia ni sapa...tapi kurang-kurangnya dia berani bertanding PILIHAN RAYA yang bukan kawasan dia...Dia bercakap masa tu...seolah2 dia tak pro mana-mana...sama ada pihak BN atau PR...tapi dia memang seorang yang hebat..cara dia cakap menyebabkan aku kagum dengan dia...antara soalan aku tanya..."KENAPA ABANG MASUK PPP?" nak tau apa dia jawab,sebab PPP party multi racial....kiranya dia menyokong perjuangan pelbagai kaum gak lah.

lepas jumpa dia aku terus balik rumah...tapi pengalaman jumpa KAMARUL RAMIZU IDRIS nie memang besh ah...sebab dia memang ada AURA pemimpin yang lain dari pemimpin yang lain.


HOSNI MUBARAK LETAK JAWATAN....

Presiden Mesir, Hosni Mubarak akhirnya telah membuat keputusan untuk berundur daripada jawatan Presiden Mesir.
Di dalam satu pengumuman di siaran televisyen negeri itu, Timbalan Presiden Mesir, Omar Suleiman berkata, Mubarak telah menyerahkan kuasa kepada tentera.




Keputusan ini jelas sekali menggambarkan kemenangan besar rakyat Mesir yang sebelum ini telah melakukan tunjuk perasaan besar-besaran menggesa pemimpin zalim itu agar meletak jawatan.
Penguguman itu disambut dengan sorakan gembira, dan kibaran bendera oleh rakyat Mesir yang berkumpul sejak 18 hari lalu.
Laporan BBC News memetik ucapan timbalan Presiden Mesir Omar Suleiman seperti berikut,
"In the name of God the merciful, the compassionate, citizens, during these very difficult circumstances Egypt is going through, President Hosni Mubarak has decided to step down from the office of president of the republic and has charged the high council of the armed forces to administer the affairs of the country,".[BBC News]
MY COMMENT: Tahniah Rakyat Mesir...terkejut gak aku membaca perletakan jawatan HOSNI MUBARAKsebagai PRESIDEN MESIR...tapi KUASA RAKYAT boleh menjatuhkan pemimpin...Selepas Rakyat FILIPINA menjatuhkan MARCOS...Rakyat INDONESIA menjatuhkan SUHARTO...rakyat TUNISIA menjatuhkan BEN ALI dan terbaru rakyat MESIR menjatuhkan HOSNI MUBARAK...telah membuktikan walau sekuat mana pemerintah mesti tumbang atas tangan rakyat....SUARA RAKYAT SUARA KERAMAT...
Pada pemimpin hargailah mandat yang diberikan oleh rakyat...jangan sampai dijatuhkan...seperti berlaku di negara2 lain...MALAYSIA ni aman...so jagalah keamanan kita..rakyat MALAYSIA masih percaya dengan demokrasi dan pilihanraya...JANGAN SAMPAI RAKYAT TAK PERCAYA DEMOKRASI SUDAH LAH...


BIAR JAHAT JANGAN HIPOKRIT...

APA KENA MENGENA GAMBAR DENGAN ENTRY AKU NIE...
takda pa pun saja ja entry kasi gempak sikit....hahahahaha...Kenapa entry aku kali nie BIAR JAHAT JANGAN HIPOKRIT...yelah sebenarnya ramai orang macam nie di zaman sekarang..Untuk korang yang tak mengetahui apa maksud hipokrit...Nie maksudnya hipokrit tu ialah…orang yang berpura2 ‘baik’ depan orang…tapi sebenarnya ada niat jahat. Atau buruk sangka…atau buat2 baik tapi dalan hati sebenarnya tak suka.
Maksud yang aku paham lak...hipokrit nie depan cakap lain belakang lain ah....x dinafikan aku pun kekadang HIPOKRIT juga...tapi itu lumrah manusia...tapi jangan melampau2 hipokritnya...sampai berlakon baik,kuat sembahyang lah konon nya tapi yang sebenarnya ALLAH je yang tau setan nya manusia ini...bukan apa banyak yang aku perhatikan macam tu ah....konon nya sembahyang tak tinggal...wajah nya suci....macam tak pernah buat jahat...semua orang di hadapan nya salah...tapi di belakang dia lah jahat NO 1....macam kat kolej aku pun macam tu gak...semua bertudung litup je (perempuan ah)....sekali pandang memang macam wanita melayu terakhir....tapi bila keluar gi mana2 atau balik rumah je semua hilang tudung nya tu...tak ke nama hipokrit 2....nak buat lagu mana dah rule kolej aku macam tu....
nie insan paling celaka sekali....depan orang puji punya baik...belakang orang kutuk macam orang tu paling jahat ja...lepas tu siap puji diri dia "I AM THE BEST"Tak payah lah poyo sangat....kita manusia ada kesilapan...bak kata pepatah "KUMAN SEBERANG BOLEH NAMPAK,ANAK GAJAH DEPAN MATA TAK NAMPAK"Nobodys perfect...so takpayah lah nak kutuk orang lebih2 sangat sebab diri kau sendiri pun lagi hina dari orang yang dikutuk tu...dasar TALAM DUA MUKA....
Aku mengaku aku pun bukan perfect sangat...bukan baik sangat...ada gak aku buat benda jahat...tapi BE YOURSELF bak kata diri aku..BIAR KITA JAHAT TAPI JANGAN HIPOKRIT...kalau kita kaki perempuan ke apa sekali pun kejahatan itu diri kita...apa orang pandang dia punya pasal...tapi lebih baik ubahlah...watpa kita nak hipokrit....BETUL TAK?