Pengkikut blog

IKLAN lagi....

KERJA KERAJAAN PRO BN??



sebelum aku membebel apa2 aku nak promote satu link untuk korang...
kalau korang nak gi melancong nie agensi yang boleh korang join...ok sambung membebel balik
kalau time aku makan...aku suka membaca SURAT KHABAR...kalau baca SURAT KHABAR aku mesti baca UTUSAN MALAYSIA...sebab surat khabar tu ja yang ada kat rumah aku....takkan nak harap HARAKAH kat rumah aku mengharap ja lah...hahahaha..kalau baca UTUSAN ja aku mesti baca ruangan SMS...sebab nak baca berapa bijaknya pembaca UTUSAN MALAYSIA...(mungkin diorang sendiri yang tulis dalam tu)
tersedak aku baca artikel diatas 2...tulis dia cam nie...
"KERAJAAN JANGAN AMBIL PENYOKONG PEMBANGKANG MENJAWAT JAWATAN DALAM KERAJAAN.MEREKA INILAH PENGHASUT MEMBENCI KERAJAAN.AMBIL YANG PRO-BN.BARULAH KERAJAAN KUAT.PEMBANGKANG TAKSUB TIDAK AKAN BERSYUKUR"
aku pun terfikir sapa penulis SMS nie...kalau aku jumpa dia aku nak cakap kat dia,nak ke mintak KERJA kerajaan ada PRO BN PRO PEMBANGKANG..dah lah susah dapat kerja..nie wat cadangan BIJAK nie...untuk apa beb...PENJAWAT KERAJAAN kena profesional..tak kisah ah PRO BN atau PRO PEMBANGKANG...takkan tu pun nak habaq ka...nie nampak sangat UTUSAN berjaya tanam kan kebencian masyarakat terhadap PEMBANGKANG...TAHNIAH UTUSAN...
Setiap tahun graduan ada yang dah abis belajar...dan memerlukan pekerjaan...kalau idea nie dipraktikkan abislah semua MAHASISWA yang BEBAS dan PRO PEMBANGKANG tak da kerja ah...tolong ah sebelum bagi cadangan pikir dulu...IF YOU ARE STUPID,DONT SHOW IT"aku paham kerajaan takkan dengar idea bodoh nie,kalau idea nie dilaksanakan,nak minta kerja kena bawak KAD UMNO/BN ah...susah ah macam tu...

aku tak BOIKOT UTUSAN macam Pakatan RAKYAT buat...but this is too much!Utusan nampak Pembangkang semua salah...BN semua betul..mana leh macam tu...Kena bagi adil lah...
Kalau aku cakap macam nie orang mesti cakap
"ALAH HARAKAH dengan SUARA KEADILAN PUN DOK HENTAM BN JA!SAMA AH"
Tapi masalahnya HARAKAH dengan SUARA KEADILAN memang suratkhabar PAS dan PKR...diorang daftar suratkhabar atas nama LIDAH RASMI parti diorang...betul apa...UTUSAN memang terang-terang LIDAH RASMI UMNO...kalau diorang tak nak dicop RACIST,ANJING UMNO bagi adil lah...untuk PR dan BN...macam SINAR HARIAN buat..jangan asyik kritik PR ja...

"SORRY THIS IS ONE MAN OPINION"

MAHARAJA LAWAK


Malam nie malam penentuan....Peserta MAHARAJA LAWAK....malam nie 4 peserta JAMBU JOZAN SEPAH dan NABIL akan mempertaruhkan nasib depa untuk merebut satu kejuaraan iaitu MAHARAJA LAWAK...
 SAPA CALON FAVORITE LU?
kalau orang tanya aku sapa calon pilihan aku malam nie...susah aku nak cakap...sebab semua hebat...JAMBU hebat,Jozan hebat,Nabil hebat....memang susah nak agak sapa dapat menang dan amik takhta MAHARAJA LAWAK tu....Kalau 1 je Peserta MAHARAJA LAWAK kali nie...AKU PILIH

3


2


1


SEPAH....
pasal apa aku minat SEPAH lebih dari peserta lain....bukan aku kata peserta lain x best...tapi SEPAH memang best....setiap minggu persembahan diorang tak pernah jatuh...dari 1st week lagi (mula2 tengok kat YOUTUBE,sekarang tengok kat ASTRO WARNA)..GO SEPAH GO..
Anyway enjoy malam nie k...pukul 10 malam kat ASTRO WARNA...kalau malas nak tengok ASTRO tengok ja kat YOUTUBE...(MACAM AKU)
SORRY THIS IS ONE MAN OPINION

Search Memoria Anna.....


ASSALAMUALAIKUM....
lagu nie memang best....lama gila aku tak dengar lagu nie...dah dapat lagu dengan lirik terus aku buat video buh dalam YOUTUBE....gambaq last 2 x de kena mengena pun...saja ja...
lagu "MEMORIA ANNA" nie mengisahkan luahan ati seorang lelaki yang frust cintanya ditolak...tapi biasalah aku pun lelaki mesti tak nak kalah beb...tapi aku suka lagu nie siap ada orang bercakap lagi menceritakan suasana kena perempuan bernama ANA yang diculik dan dibunuh oleh ADAM yang akhirnya membunuh diri...
ok dari aku membebel lagi korang layan ah lirik lagu nie sambil layan video yang aku buh nie...
SORRY THIS IS ONE MAN OPINION

SEARCH MEMORIA ANNA LYRICS

Hey...Memoria...simpang cinta
Melontar andai seribu kisah
Mengapa esok disismu...kupuja

Hey...Memoria...simpang cinta
Mengejar nurani cakar jiwa
Mengapa dulu takku rayu...kasihmu

Hanya kerana diriku lelaki
Ku tak mahu,satu dunia
Sampai nampak,kau dah lemah

Hey...Memoria...simpang tiga
Merantai fikiran siksa raga
Sehingga lesu lemah celaru...hariku

Hanya kerana diriku lelaki
Ku pun madu,sampai jari
Ku terbayang,kamu Anna..
Anna..Anna..Anna..Ku mengaku bahagia Anna
Anna..Anna..Ku mengaku ada syurga
Anna..Syurga
Tak mungkin kesampaian...