Pengkikut blog

IKLAN lagi....

ASSIGNMENT


kenapa tajuk entry aku kali nie pasal assignment....hmmmm sebenarnya aku rindukan assignment...agak poyo statement aku kan....hahahaha biasalah bila dah tak da baru dirindui...masa ada dulu menyumpah2 nak siapkan...nak bagi cepat siap ja....janji hantar sampai tak tido malam....peh biasalah lumrah manusia kan....
masa jadi student dulu (sekarang tengah "bercuti selama 6 bulan") punya payah ah nak siapkan assignment...tapi dulu femes ah dengan ayat "COPY AND PASTE"...masih teringat dalam kotak memori ku...macam mana merayu2 mintak assignment senior...dapat je assignment konon wat contoh ah....lepas tu,ape lagi bermula lah aktiviti COPY AND PASTE...just tukar2 ayat ja...tu kira rajin lagi tu kalau malas,pakai je ayat assignment dulu tu...tapi risiko gak takut KANTOI dengan lecturer....kantoi PLAYGIAT ah....lagi risiko beb....mau kena repeat balik subjek tu...MAMPOIH....

aku nie memang suka wat assignment LAST MINUTE...baru banyak ilham masuk....memang tak tido malam ah sampai 2-3 malam sebab nak siapkan assignment yang berlambak...kadang-kadang due date hantar assignment dekat-dekat...mau duk jadi ZOMBA ah...eh silap ZOMBIE...pernah sampai termuntah2 depan dekstop(sebelum pakai laptop)sebab mengadap lama sangat monitor....hahahaha...masa tu klinik jual MC mmg untung ah....sebab ramai student ponteng kelas...tido di siang hari dan wat kerja di malam hari....macam kata aku time 2 "MALAM KU SIANG,SIANG KU MALAM"
ada yang jadi burung hantu time nak siapkan assignment...minumlah KOPI lah konon tak mau bagi mengantuk...lepas tu tak sampai 2-3 jam wat assignment...PENGSAN...lepas tu bila due date dah dekat waktunya (selalunya sebelum pukul 4) baru menggelabah bewak menaip....paling lawak kalau time nak gi hantar assignment tu tak sempat mandi...sebab nak kejar waktu....hahahahah lawak2...

lepas hantar assingment kepala jadi free gila...tak fikir assigment lagi satu teruih terbongkang macam kucing tido nya...sampai je rumah teruih ke tilam....(tu selalu jadi kat aku)...letih kot 2-3 malam tak tido so amik peluang ah...tidur!!!!!!!!!!!
itu menjadi kenangan yang tersemat dalam kotak memory otak aku....1 JE nasihat aku pada junior-junior ku...jangan lah duk buat assignment last minit...nanti tak berkualiti ah hasil kerja kita tu....pada sesapa yang tengah wat assignment tu...SELAMAT MENJADI ZOMBIE....good luck semua...wat leklok k...
p/s:gi tengok cermin muka hangpa jadi macam nie x???

LELAKI VS PEREMPUAN


KEADAAN BILA POMPUAN KUAR NGN KWN2
si laki : nk bckp ngn abg ke kwn2?
si ppuan : ngn abg  [walaupun dia kuar ngn kwn2]
KEADAAN BILA LELAKI KUAR NGN KWN2
si ppuan : syg nk ckp ngn abg
si laki : mcg je lah..abg nk berbual ngn kwn2 ni
KEADAAN BILA POMPUAN MAIN GAME
si laki : main jelah game tu smbil ckp dgn abg
si ppuan : ok sayang
KEADAAN BILA LELAKI MAIN GAME
si ppuan : syg ke game?
si laki : syg
si ppuan : jgn main game
si laki : jap syg jap..jap ag abg call syg balik eh..abg main game jap..jap je
KEADAAN BILA BATERI HPONE POMPUAN KONG
si laki : pergilah cas hpone tu cepat
si ppuan : yelah..ngah cas lah ni
KEADAAN BILA BATERI HPONE LELAKI KONG
si ppuan : g lah cas bang..
si laki : charger xmsk ni..jap ag lah abg call syg semula k
KEADAAN BILA POMPUAN TGH MAKAN
si laki : syg mkn apa tu..mkn ngn sape..mkn kat mana?
si ppuan : syg mkn nasi ni..mkn ngn dak umah..mkn kat umah lah..
KEADAAN BILA LELAKI TGH MAKAN
si ppuan : abg mkn apa tu..mkn ngn sape..mkn kat mana?
si laki : abg nk mkn ni..jap ag abg cal syg semula k
KEADAAN BILA POMPUAN NGAH TONTON TV
si laki : syg g lah masuk bilik jap..ckp ngn abg..
si ppuan : ok abg [ sambil bngun utk ke bilik ]
KEADAAN BILA LELAKI NGAH TONTON TV
si ppuan : abg bngun lah msk bilik..syg nk ckp ngn abg ni
si laki : jap lah..abg tgk tv dulu ngn mak ni..nanti abg cal syg semula

My Comment: komen aku senang ja....biasalah lelaki kan banyak urusan lain...diorg tak fikir pasal awek sahaja k....betul tak....tak syok ah asyik nak layan si awek ja 24 hours...kan?kalau lepak dengan member takkan nak layan awek plak...nanti member kata apa plak....hmmm jangan fikir lelaki nie penting diri ja...tak da lah...depa sayang tak tunjuk kat awek depa....Tu yang perempuan tak paham....betul tak....