Pengkikut blog

IKLAN lagi....

FIRST LADY MALAYSIA Sifatkan Malapetaka Jepun Satu Pengajaran


lama gila aku tak UPDATE pasal POLITIK.....
aku nak tergelak kenyataan "FIRST LADY MALAYSIA"Datin Seri Rosmah Mansur yang menyatakan bahawa kejadian TSUNAMI di JEPUN sebagai pengajaran kepada negara tersebut yang tidak mengamalkan bumi hijau....eh eh eh...asal lawak bona kenyataan dia nie...apa ke bengong FIRST LADY MALAYSIA nie....Stupid statement by her...itu dah kejadian alam jangan lah dikatakan sebagai pengajaran...itu adalah bencana alam tiada kena mengena dengan kegiatan manusia...
kekadang aku nak gelak gak dengan FIRST LADY OF MALAYSIA nie....kenyataan2 bodoh dia menyebabkan 1 MALAYSIA ditaja suaminya digelak seluruh dunia...apa daa???aku malas nak kritik2 dia nie tapi study first before make a statement...jangan hentam kromo ja....you are the wife of PRIME MINISTER...jangan nampak bodoh sombong sangat....aku tak suka mengkritik dia nie lebih-lebih...but,kenyataan dia menonjolkan diri dia so stupid di mata rakyat....macam mana rakyat nak respect dia kalau dia angkuh macam nie....sorry ah aku berpolitik dalam entry nie...but this is the truth...salam!!!








ANWAR HADI VS MAT LUTFI

 
MAT LUTHFI VS ANWAR HADI......
WELL HELLO THERE....hehehehe sekali skala....
aku selalu gak tengok ANWAR HADI dan MAT LUTHFI....aku tak nafikan depa dua-dua nie best....depa nie dua-dua orang UTARA (ANWAR HADI dan MAT LUTHFI anak KEDAH)...ada AURA UTARA ah tu....macam aku gak orang utara....bangga aku sebagai orang UTARA tengok dua anak utara popular macam depa nie....


1 thumbs up for this two guys....Pada pendapat aku,aku minat lagi Mat Luthfi dari Anwar Hadi.....bukan aku cakap ANWAR HADI tak bagus.....dia pun ada idea gak...cara penyampaian dia terbaik sama dengan MAT LUTHFI...but i prefer MAT LUTHFI because dia ada idea yang bernas dan cara penyampaian dia bersahaja....aku tak putus gelak tengok video MAT LUTHFI walaupun dah berulang kali tengok....memang best ah MAT LUTHFI....siap boleh berlakon dengan muka dia yang semula jadi lawak.....memang kalau nak release tension tengok ah video MAT LUTHFI.....


Nie pun salah sorang yang besh gak video2 dia nie...nama dia van deanvar....sama best dengan ANWAR HADI dan MAT LUTHFI....dia nie asal tempat aku gak (NIBONG TEBAL) aku mengenali video2 dia masa duk cari video ANWAR HADI gak...dia pun kreatif gak...tapi mungkin dia tak sefamous ANWAR HADI dan MAT LUTHFI...hmm maybe one day....kalau nak follow blog dia sila layari 
http://fulamakvd.blogspot.com/ dan kalau nak follow youtube dia....Van DeanVar Channel...selamat menonton...!!!!


TAHNIAH!!!!


Tahniah kepada AWIN (LENE LANG,milikbonda) dan suami atas mendapat cahaya mata hari sabtu hari tu...wei tahniah awin dan syed...aku tumpang gembira atas kelahiran anak perempuan diorang ni...MOGA depa dapat bahagia di samping orang baru dalam keluarga depa...TAHNIAH dari MOHD Hazim dan HAZIM TERITORY....

Tahniah gak untuk diri sendiri...sebab aku dah start kerja esok malam.....yeay....hapy betul...sebab selama nie menanti kerja kat SHELL TRONOH akhirnya termakbul juga...ALHAMDULLILAH,aku janji akan kerja sungguh2 demi menanggung hidup aku kat SERI ISKANDAR yang indah nie...NEW JOB NEW VISSION...

HINA @ MELAWAK

apa rasa hangpa tengok gambar nie??
LAWAK??? MENGHINA??
Karikatur nie diambil ari akhbar BERITA MINGGU @ BERITA HARIAN...semalam....gambar nie menggambarkan HERO kebanggaan JEPUN (ULTRAMAN) melarikan diri bila JEPUN dilanda TSUNAMI...it seems to me that,ini satu penghinaan kepada JEPUN yang baru dilanda TSUNAMI....Tak serik lagi ke KUMPULAN BERITA HARIAN ni....dulu dah keluar karikatur HINA ISLAM...saksikan entry aku sebelum nie...(HINA LAGI)hmmm entah ah....mungkin depa tak ambik pengajaran dari karikatur 2...nie bukan hina ISLAM tapi hina sahabat2 kita kat JEPUN yang kena TSUNAMI
TSUNAMI yang melanda Jepun akibat daripada GEMPA BUMI berukuran bermagnitud 8.9 pada skala richter pada hari JUMAAT lepas memusnahkan bandar di kawasan pantai JEPUN...Ombak dikatakan setinggi 10 meter dilaporkan melanda kawasan tertentu menyebabkan banyak kecederaan dan kemusnahan.Tsunami kali nie sama hebat dengan Tsunami yang melanda beberapa ASIA TENGGARA termasuk MALAYSIA...dan mengorbankan 200,000 manusia pada 2004....1000 orang dikhuatiri terbunuh dalam TSUNAMI kali ini...100 rakyat MALAYSIA yang tinggal di kawasan tersebut dipercayai SELAMAT...
insaf kejap ah tengok berita tentang TSUNAMI kat Jepun tu yelah kat MALAYSIA pun pernah jadi kan....aku kehilangan seorang kawan dari PLKN ketika sedang mandi di PANTAI BATU FERINGGI pada pagi 26 DISEMBER 2004...hmmmm bukan itu ja...TSUNAMI hampir memusnahkan ACHEH....wah besaq betul kekuasaan ALLAH....sebagai manusia,ini ialah satu pengajaran kepada kita semua (termasuk aku) supaya tidak alfa dengan kebesaran ALLAH ini...