Pengkikut blog

IKLAN lagi....

HINA @ MELAWAK

apa rasa hangpa tengok gambar nie??
LAWAK??? MENGHINA??
Karikatur nie diambil ari akhbar BERITA MINGGU @ BERITA HARIAN...semalam....gambar nie menggambarkan HERO kebanggaan JEPUN (ULTRAMAN) melarikan diri bila JEPUN dilanda TSUNAMI...it seems to me that,ini satu penghinaan kepada JEPUN yang baru dilanda TSUNAMI....Tak serik lagi ke KUMPULAN BERITA HARIAN ni....dulu dah keluar karikatur HINA ISLAM...saksikan entry aku sebelum nie...(HINA LAGI)hmmm entah ah....mungkin depa tak ambik pengajaran dari karikatur 2...nie bukan hina ISLAM tapi hina sahabat2 kita kat JEPUN yang kena TSUNAMI
TSUNAMI yang melanda Jepun akibat daripada GEMPA BUMI berukuran bermagnitud 8.9 pada skala richter pada hari JUMAAT lepas memusnahkan bandar di kawasan pantai JEPUN...Ombak dikatakan setinggi 10 meter dilaporkan melanda kawasan tertentu menyebabkan banyak kecederaan dan kemusnahan.Tsunami kali nie sama hebat dengan Tsunami yang melanda beberapa ASIA TENGGARA termasuk MALAYSIA...dan mengorbankan 200,000 manusia pada 2004....1000 orang dikhuatiri terbunuh dalam TSUNAMI kali ini...100 rakyat MALAYSIA yang tinggal di kawasan tersebut dipercayai SELAMAT...
insaf kejap ah tengok berita tentang TSUNAMI kat Jepun tu yelah kat MALAYSIA pun pernah jadi kan....aku kehilangan seorang kawan dari PLKN ketika sedang mandi di PANTAI BATU FERINGGI pada pagi 26 DISEMBER 2004...hmmmm bukan itu ja...TSUNAMI hampir memusnahkan ACHEH....wah besaq betul kekuasaan ALLAH....sebagai manusia,ini ialah satu pengajaran kepada kita semua (termasuk aku) supaya tidak alfa dengan kebesaran ALLAH ini...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan