Pengkikut blog

IKLAN lagi....

GAYA TIDUR YANG PELIK

WARGH NGANTUKNYA...aduh mood nak tidur ak dah bermula...ingat cuti leh rileks2 rupa rupanya banyak keja...so aku mencari mood untuk tidur...sebelum tidur aku sertakan gaya2 tidur yang pelik...ok u are enjoy it....
tidur depan laptop
kesian brader nie letih melakukan assignment dan kerja kerja office yang esok patut siap sampai tertidur depan LAPTOP...maybe dia nie kuat on9 facebook (macam aku) so tertidur depan laptop ah ahahahhaha...
tanda baby nie tak lama lagi jadi kurang ajar dengan mak ayah dia kecik dah tunjuk perangai tendang mak dia....haah berjaga-jaga...
tidur untuk kepuasan nafsu...maybe dia nak mimpi tido sebelah model macam MARIA OZAWA (MODEL KA)and esok pagi mesti basah...BASAH DI MANA itu kita tak tahu ahahahaha....
awek nie kesian lak aku tengok nya...maybe letih tunggu "pakwe" dia yang tak kunjung tiba...sampai tertidur kat sini....
`
opss...kucing nie nakal nooo...lena lak tu dialas "bantal" yang empuk...kucing pun tidur dalam iman nampaknya...suka lah tu
tidur macam mati..adakah kucing nie selalu melihat tuan nya tidur begini dia pun tiru...
nie selalu jadi kat aku tidor mcam nie selalu berlaku kalau letih sangat...nampak je sofa teruih tido...lagak macam nie ah...so tak leh komen lelebih...
lastly,tidur mcam ne aku tk pernah jumpa nak kata stim pun boleh gak tapi stim dengan apa takkan stim dengan mamat tu kot...hmmm no comment...
ok bloggers semua aku nak tidur dah...EH SEBELUM TIDUR BACA DOA TIDUR DULU....

Gempar!! Blog Akan Dipadam Selepas 25 Jun 2011


peh...terkuzat aku bila baca entry nie dari seorang sahabat blogger...so peringatan baca nie dan  ambik tindakan sebelum 25 JUN atau blog angpa tinggal nama ja....

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Fakta tentang Blogspot : Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google. Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh; email yahoo.com. Namun, kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot. 

Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube.

HAH!! Terkejot korang dengar berita tentang ni. Mesti terpingga2 nak percaya ke tak. Aku pon berkongsi dari seorang rakan blogger jugak. Macam percaya macam tak percaya. Tapi macam ade betolnye jugak. Jadi untuk langkah berjaga2 aku pon dah tukar ke google email iaitu Gmail.. Aku tau mesti ramai yang tak tahu macam mane nak tukar kan.. Senang jerrr..

CARA NAK TUKAR ?

Pergi ke gmail.com dan tekan create new account.



Isi semua yang diatas dan tekan I accepted dekat bawah sekali. 


Pergi ke Dashbord dan tekan dekat My Account seperti dalam gambar diatas.


Lepastu nampak tak email address tu. Tekan edit yang seperti dalam gambar diatas.


Ikut semua yang kat atas ni. Remove email lame kalau nak. Dan letak Gmail korang dekat kotak kosong tu. Lepas dah selesai semua korang boleh SAVE.


Pergi dekat yang aku bulatkan tu. Tekan setting.


Korang edit balik bahagian email address korang dengan letak gmailkorang yang baru buat tadi. Lepastu SAVE.

OK!! Selesai semua kerja. Lepas ni tak payah risau lagi ok. Sila sebarkan entry ini dan juga tutorial ni. Jangan lupe link kan blog ni sekali yeeee. Harap blogger lain dapat tukar dengan cepat sebelum tarikh 25 Jun. 


-TAMAT-

p/s: AMARAN !! Buat persediaan awal sebelum terlambat. Sumber dari Blogger Buzz dan rakan blogger

COMMENT...SELAMAT AKU PAKAI GMAIL...so pada sesapa yang buat blog guna akaun selain GMAIL...tukarlah dengan segera..


SELAMAT HARI ISNIN.....

"I HATE MONDAY"
Itulah kata2 yang menggambarkan bertapa bencinya orang dengan HARI ISNIN...yelah mana tak benci hari ISNIN ialah hari pertama kerja...yelah dah rehat dua hari (SABTU DAN AHAD) mesti orang yang bekerja atau bersekolah benci bila sampai hari ISNIN sebab nak masuk kerja atau bersekolah balik..yelah hari ISNIN kena masuk balik kerja menghadapi tugas yang bertimbun...kalau pelajar kena gi kelas balik...SILAP2 ada perhimpunan lagi kalau kat sekolah sebab tu orang benci ISNIN...itu orang lain...
tapi AKU SUKA ISNIN...pelik kan...sebab HARI ISNIN ialah hari aku bercuti...yelah aku kan kerja SHELL...susah dapat cuti,aku ditetapkan CUTI HARI ISNIN...so aku suka ISNIN sebab aku leh rehat kat RUMAH SEWA aku dengan kengkawan aku....(yelah family jauh kan) selepas 6 hari bangun 1.30 terus gi keja...hahahaha aku suka HARI ISNIN...
KEPADA SEMUA SELAMAT HARI ISNIN....mulakan kerja anda semula selepas berehat 2 hari...padahal aku rehat 1 hari ja....aku nak tidur dah...BYE SALAM....

PHOTOGRAPHER


Nie gambar member aku ATYN JUNAIDY.....cantik tak...
hahahaha sorry ATYN pinjam gambaq hang sat....
aku bukan nak cerita pasal gambar nie tapi aku nak cerita pasal benda apa dia pegang tu....
OPSS bukan ROKOK tapi KAMERA....
Dari zaman sekolah lagi aku memang minat ambik gambar...dulu cita-cita aku nak jadi jurugambar @ photographer....sebab aku suka ambik gambar....tapi nak wat camna nak beli camera tak mampu pakai handphone kamera pun tak mampu last-last cita2 tu terkubur ja...

aku kalau jalan mana2 mesti nak ambik gambar...tapi aku ambik gambaq orang ah...aku tak suka jadi model (aku bukan photogenik)...tapi aku suka menangkap gambar orang....hahaha suka ambik gambar tempat yang aku pi dengan meminjam handset or kamera member aku...hahahah style kan...rasa macam tak puas kalau pi satu tempat kalau tak amik gambar...macam ada kekurangan ja..hah itu habit aku dari dulu lagi....
tunggu aku beli camera CANON DSLR macam nie mau tau ah aku jadi PHOTOGRAPHER TAK BERTAULIAH ah...tapi tengok harga mau tau ah berapa RM 1999...mana nak korek duit bai....hahaha takpalah wei simpan ja lah...nanti aku dah kerja tetap aku beli ah....insyallah...tapi kualiti dia memang terbaik...
tak dapat beli dapat buat poster pun jadi ah kan...hahahah insyallah...1 day...
Gambar di atas adalah contoh POSTER yang aku buat masa SEM LEPAS untuk subjek MULTIMEDIA...tak cantik kan...tapi insyallah aku akan angkat satu kamera gak untuk menikmati keindahan ALAM dunia nie...