Pengkikut blog

IKLAN lagi....

PENANG HERE I COME

tak sabar rasanya diri aku untuk pergi ke PULAU PINANG...bersama rakan-rakanku...rasanya lama gila aku tak turun ke PULAU PINANG...rasanya sejak 15 MAC 2008 ( akan ku ingat tarikh tu sebab aku terlibat secara tak langsung dalam tunjuk perasaan UMNO pasal DEB depan KOMTAR)..walaupun aku anak PULAU PINANG...tapi memang lama gila ah aku tak turun PULAU PINANG...memang rindu ah...sambil2 berjalan ke PULAU PINANG...leh singgah KAMPUNG MELAYU...rumah arwah tok aku...sambil2 tu bleh makan NASIK KANDAR KAMPUNG MELAYU...sedap oooo....

Nasi kandar Kampung Melayu tak sefamous NASI KANDAR LINE CLEAR....lagi puas hati...suasana dia tepi jalan ja...tak de kedai2 macam kedai nasi kandar lain...itu specialnya nasi kandar line clear...dengan kari kepala ikan dia yang memang hang akan terangkat...peh puas hati lah...dah 45 tahun depa beroperasi tapi still maintain lagi masakkannya...


satu lagi tarikan ke Pulau Pinang ialah PESTA PULAU PINANG....mmg besh...rugi sapa tak mai Penang kalau tak pi Pesta Penang...umpama macam nasi kandar tak da dalca...macam tulah kalau mai penang tak pi pesta penang...
Sebenarnya aku dengan member-member aku pi Pulau Pinang sebab aku nak pi End Of The World...tempat tu berada di hujung Pulau Pinang...2 jam Hiking dari TELOK BAHANG...nanti aku upload gambar aku kat sana untuk hangpa...insyallah...tapi memang best ah sebab korang tenang kepala hotak korang kat sana...SO 22hb DECEMBER WELCOME TO PULAU PINANG GUYS...
PENANG HERE I COME...

LELAKI HENSEM VS LELAKI TAK HENSEM DARI PANDANGAN PEREMPUAN


Kalau lelaki handsome pendiam 

Perempuan akan cakap:: "woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam 
Perempuan akan cakap: "eh perasan bagus..."

kalau lelaki handsome berbuat jahat 

Perempuan akan kata: "nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat 
perempuan akan cakap: "memang.... muka pun macam pecah rumah!"

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu 

perempuan akan cakap: "wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu 
Perempuan akan kata: "entah2 kawan dia..."

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik 

perempuan akan kata: "sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik 
perempuan akan kata: "mesti kena bomoh perempuan tuh!"

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih 

perempuan akan kata: "jangan sedih, kan saya ada...
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih 
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya 
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang 

perempuan akan cakap: "perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang 
perempuan akan cakap: "sesama keluarga memang harus menyayangi..."

kalau lelaki handsome bawa BMW 

perempuan akan cakap: "matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW 
perempuan akan cakap: "bang, bosnya mana...?"

kalau lelaki handsome tak mau bergambar 

perempuan akan cakap: "pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar 
perempuan akan kata: "tak sanggup melihat hasilnya ya..."

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan 

perempuan akan cakap:"ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan 
perempuan akan cakap: "naluri pembantu, memang begitu...."

kalau lelaki handsome bersedih hati 

perempuan akan cakap: "let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati 
perempuan akan kata: "kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

RENUNG-RENUNGKAN....