Pengkikut blog

IKLAN lagi....

SALAM MAAL HIJRAH

ASSALAMUALAIKUM....



SELAMAT TAHUN BARU 1433 HIJRAH....
MOGA DI  TAHUN BARU NIE KITA DIBERKATI ALLAH SENTIASA...




DOA AWAL TAHUN...

TAHNIAH MALAYSIA!!!!

ASSALAMUALAIKUM....

GARUDA MENANGIS LAGI....kesian penyokong INDONESIA....sabar je lah ini takdir....ANYWAY THANX pasukan MALAYSIA kerana berjaya menewaskan INDONESIA dalam PERLAWANAN AKHIR BOLA SEPAK SUKAN SEA 2011.....
anyway tahniah kepada KHAIRUL FAHMI CHE MAT and THE GENG sebab walaupun diasak bertubi2 kita tetap bertahan....walaupun di depan 100,000 penyokong INDONESIA kita tetap bermain dengan terbaik dan menewaskan INDONESIA....walaupun hanya PENALTI....

mau tak bergegar kedai makan HUSNA kat TRONOH dengan sorakan pelanggan kedai tu yang memang sokong MALAYSIA....tapi ramai kecewa sebab 2 goal dari dua2 pasukan dikira PENALTI....kalau tak mesti 3-3 baru syok...banyak goal...
walaupun kutukan dikenakan pasal tendangan PENALTI dari FAKRI SHAHRANI but dia dah cuba yang terbaik....xpa ...kurang2 dia mencuba...kalau tak kerana dia kita tak masuk final masa lawan MYANMAR ari tu....
HORRAY INDON KALAH LAGI...!!

WARKAH UNTUK NABILA

ASSALAMUALAIKUM…

Awak apa khabar…lama juga kita tak bertanya khabar...Maaf kerana nukilan ini hadir di waktu macam nie…tak patut saya mengganggu orang yang tak sudi tapi saya rasa saya perlu tuliskan nukilan ini supaya awak tahu.
NABILA,

Selepas peristiwa malam itu, saya tahu awak marahkan saya. Saya minta maaf sangat – sangat kat awak. Bukan saya tiada hati dengan perempuan..Cuma perasaan takut untuk kecewa lagi masih wujud dalam diri saya..bukan saya tak pernah cuba tapi asyik kecewa sahaja. Saya dah agak awak akan mengecewakan saya tapi saya tak kisah saya dah boleh terima dah
NABILA,

Sejak kali pertama saya kenal awak, saya memberanikan diri untuk mengenali lebih rapat dengan awak. Setiap hari saya SMS awak bukan bermaksud saya terhegeh2 dengan awak Cuma saya nak kenal awak lebih rapat. Tapi bila awak tanya, tak boring ke mesej hari-hari.Ini jawapan nya, saya memang cepat bosan.tapi,sebagai seorang kawan saya tak bosan…Tak salahkan??
NABILA

Bila awak cakap,”KITA ADA PAPE KA YANG KITA TEXT HARI2”.Takkan nak tunggu jadi apa-apa baru nak text hari2.Sebagai kawan tak boleh ka?Bila awak kata “SMS TU MAKSIAT”…time tu saya marah sebab,kalau niat kita ikhlas hanya untuk berkawan,untuk apa wujudnya Maksiat..
NABILA

Saya faham awak, saya tak layak untuk awak….tak apa saya dah selalu alami benda - benda macam ini..so saya dah lali dengan benda-benda ini..anyway thanks sebab jadi kawan saya…Lepas warkah ini awak baca…saya nak awak tau I LO…….MAAF ayat itu saya sangat takut nak sebut kerana takut kecewa lagi…Saya hanya boleh sebut kepada mak dan ayah saya sahaja…Saya harap awak carilah orang lain dan bahagia dengan dengan jodoh pilihan awak…KENANG DAKU DALAM DOAMU…

TERIMA KASIH KERANA KENAL DENGAN SAYA.



COMMENT DMH:
MAAF…CERITA INI TIADA KENA MENGENA DENGAN YANG HIDUP DAN YANG MATI…TAK DA KENA MENGENA DENGAN DMH ATAUPUN SESAPA SAHAJA…KALAU TERASA TU MINTA MAAF AH….


INDON OH INDON....

ASSALAMUALAIKUM.....!!!

DMH pun tak paham apa masalah INDONESIA dengan MALAYSIA?setahu DMH,MALAYSIA tak pernah cari pasal dengan INDONESIA...malah masa sukan sea dulu,Kontinjen INDONESIA disambut baik oleh MALAYSIA...tak da gaduh2.....tak pernah lagi kita lihat RAKYAT MALAYSIA baling TAIK depan kedutaan INDONESIA...bakar bendera INDONESIA....tetak kepala orang INDONESIA yang kerja di sini...TAK PERNAH KAN?So,whats the problem??


Takkan pasal bola dan TANAH SEKANGKANG KERA kat Kalimantan tu rakyat INDONESIA nak marah dengan Rakyat MALAYSIA....small matter ah....tapi yang wat DMH heran....apasal rakyat MALAYSIA gila sangat tengok cerita INDONESIA and tv kita seolah-olah berlumba tayang SINETRON yang berbelit2 dan xde penghujungnya....DULU DMH ada dengar gak pasai nak boikot produk INDONESIA but DI MANA?

Memang DMH nak tengok MALAYSIA LAWAN INDONESIA untuk FINAL SUKAN SEA 2011...hari tu diorang turun skuad B so sekarang biar berlawan macam anak jantan...and tengok macam mana GARUDA dibaham HARIMAU....and kali nie no more laser k...LOSER...

GANYANG INDONESIA GANYANG!!!

Jamal Abdillah - Tak Hilang Cinta Di Dunia

ASSALAMUALAIKUM......

Ku hanya menagih cinta


menulis kerinduan

ku selalu menyeru namamu


tanpa jemu dan ragu

Ku menulis puisi cinta


dari sepi malam yang gelita


hingga gemuruh siang


agar cinta ini mekar selamanya

Chorus:

Tak hilang cinta di dunia


walau beribu tahun

Oh Tuhan tolonglah aku

abadikan cinta ini

Walaupun terluka

jiwaku merana

kan ku pasrah untuk bercinta lagi

ku terus bercinta dan dicinta untuk selamanya

Cinta yang hadir menilai kesucian hati


saling mengerti akan berkekalan

Ulang chorus

Selamanya....selamanya......


Comment DMH:
BRO JAMAL memang best...walaupun DMH baru dengar lagu nie and lagu nie tahun 2009...but senikata dia memang menikam kalbu...lagu nie tak jemu2 DMH dengar...dengan kesedapan suara JAMAL ABDILLAH that why i respect him for many years...serius boleh tertitis air mata kalau dengar....
BRO JAMAL ABDILLAH YOU ARE THE BEST!





SUARA BLOG?

ASSALAMUALAIKUM…
Entah kenapa hari nie DMH boleh terbaca “Utusan Malaysia”. Ada sebabnya DMH baca UTUSAN Malaysia. Sebab pertama, Tak da surat khabar lain yang hendak dibaca dan sebab kedua nya, nak tengok adakah WAHYU UMNO ni ada isu baru nak mengutuk PAKATAN RAKYAT.

DMH tak nak komen banyak fasal isu ni kerana DMH x dengar lagi apa yang dikatakan oleh BOB LOKMAN..so kalau DMH dah dengar baru DMH boleh komen…DMH Cuma takut isu nie diputarbelitkan oleh pihak tertentu (pinjam ayat media)…yelah macam isu MAT SABU hina polis dulu,kalau dengar full tape apa yang dia kata baru kita faham isu sebenarnya...
 Nie isu apa yang DMH nak ulas, DMH nak ulas pasai  SMS yang dihantar oleh ZARY (entah BETUL ke TAK) yang mengatakan “PIHAK AKBAR TOLONG DEDAHKAN LEBIH KERAP RUANGAN SUARA BLOG.SUDAH TENTU PEMBACA HENDAK TAHU LEBIH BANYAK AKSI TOYOL TOYOL JAGAAN PEMBANGKANG”

Kepada ZARY yang berotak udang, sapa yang lebih toyol? Blogger UMNO atau blogger PR? bagi DMH yang tidak dijaga oleh mana2 parti politik, Majoriti Blogger PR lebih berotak dari blogger UMNO.yelah,tak pernah blogger PR (walaupun ada segelintir)yang maki hamun orang tak tentu fasal..majoriti blogger UMNO yang DMH tengok maki orang,buat fitnah terhadap orang yang dah mati  so ni kah blogger yang diagungkan ZARY.So ZARY,sapa yang toyol sebenarnya? Blogger yang mendedahkan kebenaran atau blogger yang cuba mempertahan kan penipuan dan memfitnah insan lain?
Tentang ayat “JAGAAN PEMBANGKANG” majoriti blogger PEMBANGKANG tak dapat pembiayaan Parti dalam Pakatan Rakyat.Maklumlah Parti PAKATAN RAKYAT tak banyak duit nak support…Tak seperti blogger UMNO, ramai bergerak sendiri dan menggunakan wang sendiri…yelah tak macam blogger UMNO,masih DMH ingat blogger EXTREME,PAPA GOMO yang berperang dengan Tun Faisal (exco pemuda UMNO) sebab tak dapat duit.so sapa yang ditaja sebenarnya.

Sebenarnya,MEDIA BARU boleh menggantikan MEDIA PERDANA…asyik menipu ja macam mana rakyat nak percaya…pesanan DMH untuk ZARY, LU FIKIRLAH SENDIRI….



TAHNIAH HARIMAU MUDA..............!!!




ASSALAMUALAIKUM......
NAMPAKNYA SEJARAH 2 TAHUN LALU BERULANG KEMBALI..NYARIS TAK HILANG SUARA DMH MELIHAT HARIMAU MUDA KITA MERATAH SANG GARUDA....WALAUPUN HANYA 1-0....SEKURANG-KURANG NYA SKUAD MALAYSIA TAK BERJUMPA VIETNAM....DAN AKAN BERTEMU DI PERLAWANAN AKHIR (INSYALLAH)



TAHNIAH KHAIRUL FAHMI CHE MAT DAN KAWAN2  YANG BERJAYA MELAYAKKAN MALAYSIA KE SEPARUH AKHIR BERTEMU MYANMAR...
KEEP IT UP GUYS I KNOW YOU CAN DO IT!!!





SELAMAT TINGGAL KPMSI

assalamualaikum....apa habaq semua...lama gila DMH tak update blog..bukan ada sebab apa pun saja ja tak de idea nak update blog.....tapi ari nie DMH nak cerita sikit pasal  kolej kesayangan DMH...
KOLEJ PROFESSIONAL MARA SERI ISKANDAR...Kolej yang bakal DMH tinggalkan tak lama lagi...untuk bacaan semua... Gambar diatas tiada kena mengena dengan tajuk entry...saja ja sebab DMH dah jadi ketagih main game ni....


"KOLEJ APA NIE?"tu perasaan pertama DMH masa tengok Nama kolej nie masa PROGRAM KARNIVAL dekat SUNGAI PETANI....so dengan rasa ingin mencuba DMH mendaftar masuk KOLEJ ni...Sangka DMH KOLEJ nie sama macam kolej DMH sebelum nie (COSMOPOINT) tapi sebenarnya berbeza....

Melangkah masuk dalam KOLEJ nie membuat perasaan DMH terfikir "BETUL KE JALAN NI?"DMH bukan lagi student COSMOPOINT but student KOLEJ yang DMH pun tak pernah dengar selama ini..tapi sebenarnya KOLEJ ini yang banyak mengubah hidup DMH....
Ini bilik DMH masa FOUNDATION 1 (SEM 1)...start dari bilik ni DMH mula belajar di KOLEJ ini sampai sekarang...DMH hanya 3 semester duduk di asrama bermula dari bilik ini ke bilik 1-5 dan kembali ke bilik ini....(Selebihnya DMH jadi OUTSIDERS)


Tangga ini memang nampak macam tangga biasa tapi bagi DMH dan student HOSTEL KOLEJ nie, tangga ini digunakan untuk pergi kelas dari HOSTEL KOLEJ nie.....tak semestinya pergi kelas, nak pergi cafe,Pergi DATING dan lelain urusan pun guna jugak tangga ini


Nie CAFE KOLEJ yang selalu bebudak student makan di sini....selalunya student hostel ah....tapi kekadang student OUTSIDERS termasuk DMH makan kat sini gak....sebab apa DMH suka makan kat sini?
MURAH dan tak yah nak menyinggah mana2 dah...tapi "THE MAIN REASON" dia sebab MURAH ja...bagi DMH ah...
nie lah PONDOK PAK GUARD yang harus direntasi oleh semua yang keluar masuk KOLEJ....PAK GUARD pun sempoi2 belaka...(walaupun kekadang ada yang agak POYO dalam menjalankan tugas) 

Nie padang Kolej ni....walaupun nampak biasa ja tapi kat sini ah student KOLEJ nie main bola ka ragbi ka semua sukan yang boleh dimain dalam padang ni...
nie tempat parking KOLEJ nie...walaupun DMH tak suka tempat parking nie sebab tak berturap tapi nak buat macam mana kan pihak pengurusan kolej nie tak mau dengar suara student....sabar je lah...

SYAHDUNYA hati DMH untuk meninggalkan KOLEJ ini....banyak kenangan pahit dan manis yang DMH lalui sepanjang 5 TAHUN DMH berada di sini....walaupun ada benda yang kita tak suka...tapi KOLEJ ini tempat kita menuntut ilmu....segala onak dan duri selama 5 tahun ini takkan DMH lupakan sehingga akhir hayat....
ANYWAY THANX DMH ucapkan kepada lecturer2 yang tak jemu2 menunjuk ajar kepada STUDENT2 (Walaupun tak semua yang macam tu)...insyallah ilmu yang diajar boleh dijadikan pedoman di masa depan....

KEPADA ADIK2 STUDENT KOLEJ NIE,jagalah nama KOLEJ nie bebaik...jangan buat banyak masalah...semoga korang pun berjaya grad dengan cemerlang macam SENIOR2 mu yang lain...

KEPADA KAWAN2 KU yang baru grad atau yang dah lama,PILIH JALAN YANG BETUL...demi masa depan korang yang lebih sempurna....


SELAMAT TINGGAL KPMSI!!!

BENARKAH AKU JATUH CINTA??




Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas
apabila sudah jatuh cinta dgn relanya.Bahkan lelaki yg mabuk cinta
sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:


1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu
lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting
dengannya .
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya .
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang
perempuan .

COMMENT DMH: OH SHIT!ADAKAH DMH sedang JATUH CINTA?