Pengkikut blog

IKLAN lagi....

SEMALAM......

SIAPAKAH ORANG INI????
Kalau korang tak kenal dia ini lah KAMARUL RAMIZU IDRIS...calon BEBAS di tiga Pilihan Raya Kecil iaitu PARLIMEN PERMATANG PAUH,PARLIMEN BUKIT GANTANG dan DUN PENANTI...Menggunakan lambang payung...kenapa aku wat entry pasal dia nie???begini cerita nya...

Semalam aku tergerak hati nak melepak kat SS SATAY HOUSE...niat hati nak balik rumah dah dan nak bungkus air ja kat sana...tengok ramai orang kat kedai tu...niat nak patah balik ja..tetiba PAKCIK ZUBIR (owner kedai tu) tarik aku dan bawa aku berjumpa dengan seseorang...peh sekali diamat macam kenai aku hulur tangan...rupanya tangan aku disapa oleh KAMARUL RAMIZU...peh memang terkejut ah...
memang banyak pemimpin POLITIK yang aku jumpa macam SHAMSUL ISKANDAR,even DATO SERI ANWAR sendiri tapi yang nie lah aku dapat bersalam dan berbual lama dengan dia...Dia sekarang PENGERUSI PPP PERAK...masa tu baru aku tau dia tinggal kat BANDAR UNIVERSITI ja....

aku sebenarnya agak respek juga dia sebab dia 1-1 nya calon bebas yang bertanding di tiga kawasan yang bukan tempat tinggal dia....PERMATANG PAUH ( menentang DATO SERI ANWAR) BUKIT GANTANG ( menentang DATO SERI NIZAR) dan PENANTI....memang orang tak kenal dia ni sapa...tapi kurang-kurangnya dia berani bertanding PILIHAN RAYA yang bukan kawasan dia...Dia bercakap masa tu...seolah2 dia tak pro mana-mana...sama ada pihak BN atau PR...tapi dia memang seorang yang hebat..cara dia cakap menyebabkan aku kagum dengan dia...antara soalan aku tanya..."KENAPA ABANG MASUK PPP?" nak tau apa dia jawab,sebab PPP party multi racial....kiranya dia menyokong perjuangan pelbagai kaum gak lah.

lepas jumpa dia aku terus balik rumah...tapi pengalaman jumpa KAMARUL RAMIZU IDRIS nie memang besh ah...sebab dia memang ada AURA pemimpin yang lain dari pemimpin yang lain.


1 ulasan:

  1. Tn ramizu tinggal kat taman teknologi ke?

    BalasPadam