Pengkikut blog

IKLAN lagi....

RAJA LAWAK....

sambil menunggu maggi goreng untuk breakfast lunch dan dinner di kedai makan area rumah aku....sempat juga aku menonton RAJA LAWAK di ASTRO PRIMA....lawak gak ah tengok telatah JOHAN dan ZIZAN yang jadi pengacara kat rancangan tu...depa memang terbaik dari ladang....ehehehe ayat NABIL
Kali terakhir aku ikuti RAJA LAWAK nie tahun 2009...masa tu SEPAH jadi champion....ditabalkan sebagai RAJA LAWAK...aku terhibur dgn depa....walaupun agak lucah tapi depa melawak tetap menjadi...boleh menghiburkan hati....LEPAS TU,aku dah tak ikut dah RAJA LAWAK...KENAPA??? sebab dah tak best dah macam RAJA LAWAK yang terdahulu....lawak depa macam dibuat-buat....dah lah tu audiens dalam tu nak gelak pun macam terpaksa ja....ada kala lawak diorang tu macam menghina....tak yah ah sampai macam tu punya lawak....lawak kekadang tu x perlu over reacted sangat....sampai penonton bukan nak tergelak tapi MENYAMPAH....

yang aku tengok tadi juri2 dia AFDLIN SHAUKI,SATHIA @ BABY FACE dan DAVID TEO....WTF DAVID TEO....aku tak paham kenapa DAVID TEO....memang lah dia penerbit terunggul MALAYSIA but dia tak layak ah jadi juri untuk RAJA LAWAK....dah lah tu BAHASA MALAYSIA dia tunggang terbalik pula tu....pening kepala ah nak paham.....kalau boleh mintak pihak ASTRO carilah orang lain gantikan DAVID TEO...Kalaupun nak sahut seruan kerajaan 1 MALAYSIA...tapi pilihlah orang lain...bukan DAVID TEO....

aku tengok RAJA LAWAK kali nie....ramai BADUT dari pelawak....memang lah bukan senang jadi PELAWAK....nak menghiburkan orang...kadang2 tu nak buat lawak tak jadi lawak...sebab penonton tak gelak...susah beb....Pada RAJA LAWAK kali nie...cuba belajar dari juri korang, AFDLIN SHAUKI mcam mana nak melawak dan buat orang gelak...dia adalah pelawak yang hebat...lawak dia ada mesej...aku suka lawak dia sebab bagi aku,lawak dia bukan lawak bodoh atau lawak buat2...dia memang naturally lawak...i like his style of humor...dia memang dilahirkan as pelawak....orang tengok dia pun tetap nak gelak....walaupun dia tak wat lawak.....

dahlah pelawak hebat pengarah yang hebat pulak tu...dia nie lah manusia yang layak digelar RAJA LAWAK....hehehehe....Buat masa kini AFDLIN SHAUKI is my RAJA LAWAK...TERBAIK LAH lu der....
kalau tak suka dengan AFDLIN SHAUKI....this is just my opinion...
BAK KATA NABIL "LU FIKIRLAH SENDIRI"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan