Pengkikut blog

IKLAN lagi....

BOSAN

kesian kucing ni bosan sampai macam 2 ah duduknya untuk menghilangkan bosan...kesiankan?aku rasa manusia pun macam nie pa untuk menghilangkan bosan...
kat sini aku bagi tips menghilangkan bosan (boleh dipatrikan di mana-mana sahaja)
1) Korang bilang bilangan rambut yg ade kat kepala korang,sape yg rambut pendek tu,bole berdiri depan cermin,pas2 bilang satu2,kalo tersalah kire,bole ulang lagi skali.
2)Bagi yg botak,mungkin care kat atas xapplicable,tp xpe,korang bole try bilang bilangan bulu kat kucing/kambing/binatang yg berbulu.kalo xde kat sekeliling umah korng,xpe.bole gak kire bilangan semut/anai2 kat dapur umah korang.
3)korang g cuci pondok telefon kat sekitar kawasan uma korang/tempat tinggal korang.selaen bole ilangkan bosan,korang leh gak wat amal kebajikan kan,dapat pahale,sure ketue kampung sayang gile aa kat korang,untung2 dia kawenkan korang ngn anak dia.hahah.
4)korang g wat2 havoc kat umah korang.kalo sape yg ade rumet,korang wat2 laa cm psycho sikit,bawak pisau dapur tu,.pas2 stare kat dia,kalo dia tanye pape,korang gelak kuat2.sure korang xrs bosan da pas2.
5)bg yg suke berkebun,ni mungkin cadangan menarik,korang g laa tanam pokok jagung kat dalam pasu bunge mak korang,kalo ade pokok bunge kat situ,korang tukar je ngn pokok jagung tu,kalo mak korang tanye,mn pokok bunge dia,korang ckp je aaa bunge bukan bole wat hasil pon kan.
6)bg yg suke exercise plak,korang g tawaf kawasan umah korang sebanyak 7pusingan,wat laa dlm 20 kali cm2.disamping bole ilangkan bosan,bole praktis utk tawaf kat mekah nnt kalo nak g haji nnt.
7)care yg ini xbape digalakkan,tp kalo da mmg xtau nak ilangkan bosan,bole laa try,.korang g lari2 kat sekeliling kg,smbil jerit2 mtk tolong2.wat gaye2 yg mencemaskan sikit.korang jerit aaa sekuat yg bole.kalo org tanye,nape?korang ckp aa tolong ilangkan bosan korang.pas2 konfem korang dapat hadiah sebijik pelempang.xpon,beberapa bijik gak laa.sbb tu,care ini xbape digalakkan terutama kpd mereka yg dibawah 18thn.
8)kalo korang ade kucing,korang g la mandikan kucing tu,mandi bersih2,biar wangi sikit.kalo sape2 yg xde kucing,tp korang ade binatang peliharaan yg laen,mcm kambing ke,lembu ke,bole gak laa try.tp make sure kambing/lembu tu wangi lepas dimandikan.kalo x,sia2 je korang mandikan derang.
9)bg yg ade halaman umah yg berpasir,mungkin ni tips yg best utk korang,korang g laa wat istana pasir depan umah korang tu,xsemestinye istana laa,wat laa bentuk2 yg menarik,ikut kreativiti korang,pas2 letak laa tapak sulaiman ke kat sebelah tu,nampak sikit cm kat tepi pantai.kalo xde tapak sulaiman,korang letak ikan puyu ke,ikan bilis pon bole laa,tp jgn letak berudu sudeyy.
10)paling tak pon kan,korang g laa bukak buku spm,(even korang da abes spm),pas2 wat2 study cm korang nak spm.struggle laa wat soklan2 tu,cm spm tu esok nye.sure mak bapak korang bersyukur ade anak cm korang.

itulah tips2 yang aku boleh bagi kat pembaca sementara aku pun tengah bosan nie...kurang2 aku leh share dgn korang...heheheh



Tiada ulasan:

Catat Ulasan