Pengkikut blog

IKLAN lagi....

OSAMA IS DEAD

perasaan bercampur baur...nak sedih ke x....percaya ke x...sebab kematian PEMIMPIN TERTINGGI AL QAEDA...
WASHINGTON, 2 Mei — Pemimpin rangkaian Al-Qaeda Osama bin Laden sudah meninggal dunia, demikian disahkan oleh Presiden Barack Obama sebentar tadi.

Jenazah Osama yang menjadi buruan Amerika Syarikat sejak lebih satu dekad lalu ditemui di sebuah rumah besar di Islamabad, Pakistan hari ini.

Obama mengesahkan laporan itu pada sidang media di sini hari ini (sebentar tadi, waktu Malaysia).

Osama mendahului senarai teratas orang dikehendaki oleh Washington sejak lebih satu dekad lalu.

Dalam pada itu laporan Reuters pula menyebut, menurut pegawai-pegawai Amerika Syarikat hari ini jenazah Osama telah dikesan oleh pihak berkuasa negara itu.

Laporan itu juga menyebut ia dilihat satu pencapaian besar bagi pentadbiran Obama dan pasukan keselamatan kebangsaannya.

Bekas Presiden George W. Bush telah berulang kali tertekad untuk membawa Osama, yang dilabel sebagai dalang peristiwa 11 September, sebelum tamat tempoh perkhidmatannya pada Januari 2009.

Obama menggantikan Bush pada awal 2009.

Osama, kelahiran Arab Saudi, berjaya membolosi buruan askar Amerika Syarikat dan militia Afghanistan di kawasan pergunungan Tora Bora sejak 2001.

Usaha mengesan Osama menjadi ‘dingin’ selepas beliau dikatakan hilang dan banyak maklumat risikan rasmi percaya beliau berselindung di Pakistan.

Sejak itu, Osama mencemuh Barat dan menyebarkan pandangan Islam militannya menerusi rakaman video.

Selain serangan 11 September, Osama juga dipertanggungjawabkan sebagai dalang serangan bom ke atas Kedutaan Amerika di Kenya dan Tanzania pada 1998 dan ke atas kapal perang USS Cole di Yemen dua tahun kemudian.
sumber: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/osama-anak-bangsawan-temui-ajal-dalam-buangan/
 entah ah beb susah aku nak agak nie fake atau tak...but watak "OSAMA BEN LADEN"dah dimatikan...kenapa aku kata watak?aku leh kata 1 ja OSAMA ialah propaganda....wallahualam...CUBA korang search kat GOOGLE "TIM OSMAN" keluar apa....
sapa tim osman nie?asal taip "TIM OSMAN" keluar gambar OSAMA...aku search kat GOOGLE sapa TIM osman...rupa2 nya dia adalah OSAMA BEN LADEN...and TIM OSMAN nie ialah AGEN CIA...so watpa nak sedih...dia masih hidup dan WATAKNYA yang mati....
tak caya kan...??so watpa aku nak sedih kematian ajen cia nie...padahal dia bukan mati...MAJORITI RAKYAT PAKISTAN tak tahu kewujudan AL QAEDA dan OSAMA so nak wat pa sedih2 kematian dia...dia memang propaganda AMERIKA...
pada sapa2 yang anggap OSAMA tu mujahid ah hero....lupakan ah...nampak sangat 9/11/2001WORLD TRADE CENTER RANCANGAN FREEMASON dan AMERIKA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan